Késleltetés nincs, EarlyBird van!

Partnerként szeretnénk kezelni a bérbeadókat annak érdekében, hogy minél jobb szolgáltatást nyújthassunk nekik, akár ingyenesen, akár prémium hirdetéssel használják a Rentingo-t. Ennek jegyében most bepillantást engedünk a kulisszák mögé: miért töröltük el a késleltetést és mit takar az EarlyBird jelzés a hirdetéseknél?

earlybird_logo_tr.png

Először a puszta tények. Megszüntettük az üzenetek 24 órás késleltetését az ingyenes hirdetőknek is, így már az összes bejövő érdeklődést real-time láthatja mindenki. Emellett bevezetésre került az EarlyBird rendszer. Amikor költözhető státuszba kerül egy hirdetés (akár új, akár régi, de újból költözhetővé állított hirdetésről van szó), akkor 7 napig csak az EarlyBird tagsággal rendelkező bérlők jelentkezhetnek a hirdetésre. Kivétel a prémium vagy prémium extra hirdetési csomagban lévő ingatlanok, mert azokra az első pillanattól kezdve mindenki tud jelentkezni, azaz ott már az elejétől több érdeklődő lehet.

Miért történtek ezek a változások?
Elöljáróban odáig kell visszakanyarodnunk, hogy egy nagy ellentmondást kell nekünk megoldanunk: sokan nem szeretnek fizetni a hirdetésért, ugyanakkor ingyenes szolgáltatásként mi viszont nem sokáig tudnánk életben maradni (a Facebook és a Google ingyenessége látszólagos, ők a felhasználók adatainak az eladásából csinálnak üzletet, ott közvetve az adatainkkal fizetünk a használatukért). Ezért úgy kell kialakítani a szolgáltatást, hogy legyen ingyenes hirdetési lehetőség, de a prémium hirdetést vásárló bérbeadók előnyhöz jussanak az ingyenes bérbeadókkal szemben. Ezt talán még a józan többség is belátja, hogy így van jól, aki fizet, az kapjon több és jobb szolgáltatást.
Erre szolgált részben megoldásként eddig az a rendszer, hogy az első 2 érdeklődő üzenetetét az ingyenes hirdetők is real-time tudták olvasni (hasonlóan a prémium bérbeadókhoz), de a harmadik érdeklődőnek az első üzenetét csak 24 óra várakozás után tudták megtekinteni. Többen panaszkodtak erre, hogy ez nagyon kényelmetlen megoldás.  Egyik oldalról tudtuk, hogy kényelmetlen, de hát ezért is lett kitalálva, hogy aki kényelmesen szeretne bérlőt találni, az vásároljon prémium hirdetést. Másik oldalról viszont nekünk az ingyenes bérbeadók is fontosak, szeretnénk nekik jó szolgáltatást nyújtani annak reményében, hogy megismernek minket és a következő alkalommal már igénybe vesznek fizetős csomagot is. Ezért mi sem éreztük jól magunkat attól, hogy kényelmetlen nekik így a szolgáltatás.

Mi a változás lényege? 
Az EarlyBird rendszer révén meg tudtuk szűntetni ezt a kényelmetlenséget, most már az ingyenes bérbeadók is késleltetés nélkül látnak minden üzenetet. Amikor egy ingyenes hirdetés költözhető státuszba kerül, akkor viszont 7 napig csak azok a bérlők tudnak rá jelentkezni, akik EarlyBird tagságot vásárolnak (ezt 2490 Ft-ért tudják megtenni a bérlők). A prémium hirdetésekre természetesen nem vonatkozik ez a korlátozás, azok a lista elején kiemelésre kerülnek, bárki jelentkezhet rájuk az első pillanattól kezdve, a prémium bérbeadók látják az érdeklődő bérlők részletes bemutatkozó profilját és ők ajánlhatják is a lakásukat a nekik szimpatikus bérlőknek.

Milyen hatása lesz az EarlyBird rendszernek? 
Az első és legfontosabb: kényelmesebb lesz a Rentingo használata az ingyenes bérbeadók számára is azzal, hogy megszűnik a késleltetés. A prémium hirdetések eddig is ki voltak emelve, a „normál” hirdetéseken viszont eddig nem volt semmi megkülönböztetés. Mostantól egy EarlyBird madárkával jelezzük a nem prémium hirdetéseknél, ha a költözhetővé tétel 7 napon belül történt. A bérlők ugyanúgy meg tudják nézni az egész hirdetést, a fotókat, alaprajzot, leírást stb., de a bérbeadónak az első 7 napban csak az tud írni, aki EarlyBird előfizetést vásárolt. Ezáltal a bérlők oldalán is megvalósul az a rendszer ami a bérbeadóknál is működik, hogy aki fizet a szolgáltatásért, az előnyökhöz jut.

Bízunk benne, hogy ez a fejlesztés mindenki számára egy még jobb felhasználói élményt fog biztosítani! Mi mindig sokat tanulunk a felhasználóinktól, ha bármi kérdésetek, ötletetek vagy javaslatotok lenne az új rendszerrel kapcsolatban, akkor ne tartsátok magatokban hanem a megszokott módon, a hello@rentingo.com email címen írjátok meg nekünk!

Címkék: tippek bérbeadás okos bérbeadó EarlyBird

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr2018273761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása