Milyen a jó albérlet hirdetés?

Az albérletpiacon is verseny van a megbízható bérlőkért, ezért ha neked nem mindegy, hogy ki költözik be a kiadó lakásodba, akkor bizony marketingelned kell. A legelső lépés a jó hirdetés. Már az első pillanatban ki kell tűnni a tömegből, hogy elnyerjük az érdeklődő figyelmét és a hirdetésben meg kell mutatnunk a lakásunknak azokat az előnyeit, amik a potenciális bérlőknek fontosak lehetnek. Összegyűjtöttük a legjobb példákat, amikből mindenkinek érdemes tanulnia!

johirdettes-lista.png

Komolyan gondolod, hogy évente milliós bevételt szeretnél szerezni egy szolgáltatásból (mert a lakáskiadás bizony szolgáltatás, amiért valaki fizet nekünk) és az ügyfélszerzésért nem kell megküzdeni? Azok az idők már régen elmúltak. És tudjuk azt is, hogy a magyar emberek értékesítéshez való hozzáállását nem lehet az amerikaiakéhoz hasonlítani, akik már gyerekkorban megtanulják, hogy miként kell érékesíteni egy terméket vagy egy szolgáltatást. Éppen ezért próbálunk neked segíteni, és lépésről lépésre végigvesszük a legfontosabb tudnivalókat és mutatunk példákat is! Minden szempontból (cím, fotó, alaprajz, leírás) jó hirdetéssel sajnos nagyon ritkán találkozunk. Ez egyben lehetőség is a bérbeadóknak, hogy egy kis figyelemmel és energia ráfordítással könnyen ki lehet tűnni a tömegből

 

Címadás

Ha azt írod címnek, hogy “Kiadó lakás a XV. kerületben 47 nm”, akkor semmi új információt nem adtál ahhoz, hogy észrevegyék a hirdetésed. Azért van a bérlő az oldalon, mert kiadó lakásokat keres, sőt a keresés során az elhelyezkedést is megadta, azaz SEMMI releváns információt nem adtál ez esetben. A 47 nm pedig csak a helyet tölti: lakásvásárlásnál nm áron vesznek az emberek, de bérlésnél nem nm-t akarnak bérelni, hanem szobákat.

Jó cím ezzel szemben: “Parkra néző felújított garzon” vagy “Csendes lakás a metrótól 2 perc sétára” vagy “Erkélyes lakás a Millenárisnál”. Ezek a címek kiemelnek egy-egy olyan tulajdonságot, ami érték lehet a bérlő szemében és ezzel vonzzák oda a figyelmét.

 

Fotók

Egy kép többet mond ezer szónál. A legfontosabb figyelemfelkeltő eszközről beszélünk, ehhez képest a tulajdonosok 90%-a saját maga által mobiltelefonnal készített minden szempontból amatőr felvételekkel próbálja meg marketingelni a lakást. Még a legolcsóbb budapesti bérlakás is több mint 1 millió Ft bérleti díjat termel a tulajdonosnak egy év alatt. Biztos nem éri meg ilyenkor 15 ezer forintért megbízni egy profi fotóst? Egyszer kell elkészíteni ezeket a képeket, és akár 3-4 évig is használható fotóink lesznek.

A jó fotó mindig nappali fénynél készül, tiszta és rendezett lakásban, olyan perspektívából mutatva meg a helyiségeket, hogy ne csak informáljon, de pozitív érzéseket váltson ki a nézőből. Egy-két jó példát itt találtok: 

https://www.rentingo.com/hu/rentals/tjgdqx/1078-budapest-marek-jozsef-utca

https://www.rentingo.com/hu/rentals/hwpe38/1015-budapest-szena-ter

https://www.rentingo.com/hu/rentals/evjbam/1171-budapest-kisvarda-utca

Rossz példát nem is mutatunk, mert a hirdetések 90%-a sajnos ide kerülhetne.  

 

Videó

Egy jó videó többet mond 100 fotónál. Az élőkép és a hang hitelesen bemutatja, hogy tényleg madárcsicsergést hallasz-e, ha kinyitod az ablakot. A legjobb megoldás természetesen az, ha ezt is a profi fotósra bízod. De mivel még alig használja valaki ezt az eszközt a hirdetéseknél, ezért itt még a bájos amatőrség sem bántó... Nem kell nagy dolgokra gondolni, ma már a telefonok is jó minőségű videókat készítenek. Menj végig a lakáson úgy, mintha az albérlő jönne és körülnézne. Menj körbe a szobában, a konyhában, ne hagyd ki egyetlen részét se a lakásnak. Mutasd meg, hogy mit lát az ablakon kinézve! Ez a bérbeadónk 1 nap alatt adta ki a lakását, a videó megtekintése után a lakás már semmi meglepetést nem tartogatott az érdeklődőknek: 

https://www.rentingo.com/hu/rentals/ura7k6/1122-budapest-varosmajor-utca#video

 

Alaprajz

A potenciális bérlők szeretnének minden információt megnézni. Ki akarod szolgálni őket információval? Ha esetleg nincs meg, akkor miből áll egy alaprajzot megrajzolni? A bérbeadók több mint fele nem foglalkozik ezzel, a profik viszont 3D-s alaprajzot töltenek fel. Ezért nekik sokkal hamarabb lesz komoly érdeklődőjük, és ezért tudják kiadni gyorsabban a lakást.

Az alaprajz a fotókkal szemben kizárólag az információról szól. Ezért ha nincs 3D-s, tökéletes a hagyományos is. Ha az sincs, akkor használj rajzoló programot és készítsd el magad! Ha nem szereted használni ezeket a programokat, akkor rajzold le kézzel és szkenneld be vagy fotózd le! Már az is sokat segít.

 

Lakás leírása   

Ide bizony minden olyan dolgot le kell leírni, ami szerintünk a lakás pozitív oldalához tartozik, de nem látható a képeken. A kedves és barátságos szomszédoktól kezdve a szomszéd utcai kávézón át a közeli futópályáig. Érdemes személyes hangvételben írni, és olyan szubjektív dolgokat is leírni, hogy mi miért szerettünk itt lakni, vagy éppen mit kedvelünk a környékben, a házban, a lakásban vagy az egyik szobában.

Mit ne írjunk a leírásba? Azokat a dolgokat és paramétereket, amit amúgy is megtalál külön: mennyi a bérleti díj, mekkora a lakás, mennyi a kaució stb-stb. Minden ilyen adat külön kiemelve, jól látható módon megtalálható a Rentingo-n, akár a weben, akár a mobilapplikációban használja valaki a szolgáltatást. Ezért a leírásban teljesen felesleges elismételni, mert nem adnak új információt a potenciális bérlőknek.

Ha nem vagy a szavak embere, vagy úgy érzed, hogy éppen fogalmazásgátlót vettél be, akkor kérj segítséget olyan családtagtól, baráttól vagy ismerőstől, aki szeret és tud írásban fogalmazni. Ez nem egy akkora szívesség, amire ne lehetne segítőkész ismerőst találni. Jó példa itt is kevés van, érdemes átnézni és tanulni:

https://www.rentingo.com/hu/rentals/7vvvqn/1026-budapest-torocko-utca

https://www.rentingo.com/hu/rentals/nrbvau/1138-budapest-dagaly-utca

 

Címkék: tippek albérlet bérbeadás első lépések okos bérbeadó

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr716177772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása