Bérbeadó vagyok és mindent ingyen akarok!

Ingyen akarok hirdetni, a Google és a Facebook is ingyenes (vagy már nem...), ne akarjon engem senki lehúzni a fizetős hirdetéssel. Micsoda átverés, hogy nem láthatom a bérlői profilokat, miért kapom késleltetve az első üzenetet, miért nem látom ugyanazt, mint egy prémium bérbeadó?

1297296857.jpg

Többször hallottuk már ezeket a mondatokat és őszintén nem szoktuk érteni, amikor valaki egyik oldalról jövedelmet szeretne a lakásának a bérbeadásából, de azt már nem tartja normálisnak, hogy ha igénybe vesz egy szolgáltatást, akkor ő is fizessen érte. Az albérlethirdetések esetén pont az ingyenesség kerül a legtöbbe, mert a bérbeadó az éves bevételének kevesebb mint 1%-át tudja vele megspórolni, cserébe viszont ennek a többszöröse esik ki akkor, ha lassabban találja meg a megfelelő bérlőt. Ez is egyfajta pénzvakság.

Mit veszít az a bérbeadó, aki az éves bérleti díj kevesebb mint 1%-át sajnálja befektetni arra, hogy hamarabb találjon egy jól fizető, megbízható bérlőt? 

  1. Kiemelt hirdetés vs. alacsony láthatóság: Az ingyenes hirdetések korlátozott láthatóságot biztosítanak, mindig a lista végén találhatóak meg. Ha egy bérbeadó ezt választja, akkor az ingatlan hirdetése kevesebb potenciális bérlőhöz jut el, mert a mobiltelefonon több száz hirdetést nem tudnak megnézni a bérlők, a sor végére már nem görgetnek le az emberek.
  2. Minőségi bérlők helyett marad aki másnak nem kellett: A bérlők először mindig a kiemelt hirdetéseket látják, és a legtöbbször itt meg is találják a jó ajánlatokat. Ha több érdeklődőnk van, abból mindig könnyebb kiválasztani a megbízható bérlőt, mintha csak azok jelentkeznek, akiket a prémium bérbeadók már elutasítottak.
  3. Az idő pénz, de csak az okos embernek: A bérbeadás egy időigényes folyamat, amely magában foglalhat többszöri ingatlan bemutatást, kommunikációt a bérlőkkel, szerződéskötési folyamatot stb. A okos bérbeadó tudja, hogy a legdrágább időszak mindig az, amikor üresen áll a lakás és nem termel bevételt. Ezt úgy tudja minimalizálni, ha kiemeli a hirdetését a tömegből, több érdeklődője lesz és előbb találja meg a megfelelő bérlőt a lakásába.
  4. A bérlői bizalom elvesztése: Ha a bérlők azt látják, hogy a bérbeadó nem hajlandó befektetni már a hirdetésbe se, az az esetleges javításokhoz való későbbi hozzáállását is sugallhatja. Ha valaki a saját érdekében nem hajlandó befektetni az éves bevételének kevesebb mint 1%-át, akkor miként jár majd el, ha később elromlik valami, és effektív költséget és kiadást okoz a bérbeadónak?

Címkék: albérlet bérbeadás első lépések megújítási kockázat bérlőkeresés okos bérbeadó

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr2518254307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása