Ne a legtöbbet fizető bérlőt keresd, hanem a legmegbízhatóbbat!

Lakáseladás esetén az a siker, ha sikerül megtalálni azt a vevőt, aki a legtöbbet fizeti az ingatlanért. Amikor bérlőt keresünk, akkor viszont hosszú távú üzleti kapcsolatot szeretnénk létrehozni valakivel. Ilyenkor hosszú távra kell optimalizálni és mindig a tranzakció végén lehet csak mérni a sikert!

 pia-169.jpg

A lakáskiadás üzleti tevékenység, teljesen természetes, hogy a bérbeadók minél magasabb hozamot szeretnének realizálni a befektetésük után. Itt viszont éles ellentétbe kerül a rövid távú szemlélet a hosszú távú megtérüléssel. A bérbeadók nagy része elköveti azt a hibát, hogy a lakás bevételtermelő képességét rövid távon „csúcsra akarja járatni” és azt a bérlőt keresi, aki a lehető legmagasabb havi díj fizetésére tesz ígéretet.  Mit tesz ezért az önsosrsrontó bérbeadó? Már a hirdetésben a piaci bérleti díj feletti összeget ír, és ezzel korlátozza saját maga számára a választási lehetőséget! Talán nem meglepő, hogy egy albérlethirdetés esetén a jelentkezők száma arányban van azzal, hogy az adott lakást a piaci bérleti díjnál magasabb vagy alacsonyabb áron hirdeti meg a bérbeadó. Ha kevesebb jelentkezőnk lesz, akkor abból kell választani...

 Az önsorsrontó bérbeadó természetesen nagyon megörül, amikor végre van egy jelentkezője. „Naugye, hogy ki lehet adni ennyiért!” - gondolja magában elégedetten. Abba viszont már nem gondol bele, hogy ki szokott jelentkezni egy túlárazott albérletre? Sokszor olyan személy, aki a többi bérbeadó szűrőjén nem ment át. Lehet ok nélkül, de az is lehet, hogy nem véletlenül. Általában ők azok, akik hajlandóak megfizetni a túlárazott albérleteket, mert a piaci áron vagy az alatt hirdető óvatosabb bérbeadók nem őket választják.

Kicsit hasonló a helyzet ahhoz, ahogy a saját autónkat használjuk: megvan rá a lehetőségünk, hogy mindig a csúcsra járatva ,végig a maximum fordulatszámon pörgessük a motort. Általában még sem így használjuk a kocsit, mert tudjuk, hogy magasabb lesz a fogyasztása, gyakrabban kell szervízbe vinni, és az értékcsökkenése is nagyobb lesz. A lakáskiadás esetén is érdemes hosszú távra optimalizálni, ha visszafogott vagy és a piaci ár alatt 5-10%-kal alacsonyabban állapítod meg a bérleti díjat, akkor cserébe:

  1. Sokkal több érdeklődőd lesz, ki tudod választani azt, aki a legmegbízhatóbbnak tűnik.
  2. Hamarabb lesz bérlő a lakásban, rövidebb lesz az üresen állás időtartama.
  3. A bérlő sokkal jobban fogja értékelni azt, hogy kedvező bérleti díjú lakásban lakik, jobban fog rá vigyázni, mert nem akarja elveszíteni ezt a lehetőséget.
  4. Várhatóan tovább marad a lakásban, nem kell rövid időn belül újra bérlőt keresned.

Már normál esetben is jobban jársz, és a gondos bérlőválasztás révén elkerülheted azokat a rémtörténeteket, amit azok a bérbeadók szoktak elmesélni, akik korán örültek annak, hogy megtalálták a legtöbbet fizető bérlőt a lakásukba...

Címkék: tippek hozam bérbeadás megbízhatatlan bérlő megújítási kockázat befektetési célú lakásvásárlás bérlőkeresés okos bérbeadó

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr217817117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása