A legjobb bérlakás 5 ismérve

Az állampapírhozamok csökkenése után a befektetési célú vásárlóknak lassan érdemes körülnézniük az ingatlanpiacon. Aki hosszú távon lakáskiadásban gondolkodik, annak a megtérülése alapvetően azon múlik, hogy az albérletpiac szempontjából jó terméket vásárol-e a befektető. Itt nem az álomlakást kell megvenni, amibe mi is szívesen beköltöznénk, hanem az a cél, hogy a bérlői közönség minél nagyobb hányadának megfeleljen a lakás, mivel annál több lesz a potenciális érdeklődő.

shutterstock_617467400_ma_solat.jpg

A befektetési célú lakásvásárláson gondolkodók sokszor abba a hibába esnek, hogy a saját szubjektív szempontjainak megfelelő lakást keresnek. A bérlakáspiacon viszont bármilyen lakással nem fogják tudni a megfelelő bérleti díj hozamot elérni.

Az albérletpiacon a jó termék más, mint amiben általában tulajdonosként lakni szeretnek az emberek, és attól is különbözik, mint ami az Airbnb piacon működik a legjobban.


Ha befektetési céllal vásárolsz lakást, és azt hosszú távú bérlakásként szeretnéd hasznosítani, akkor mutatjuk neked az 5 legfontosabb tulajdonságot:

  1. Legfontosabb a lokáció

A legtöbb bérlő gyorsan szeretne eljutni a munkahelyére vagy egyetemre, ez a közösségi közlekedést használók számára maximum két átszállást jelent. Ezért akkor van jó helyen a kiadásra szánt lakás, ha onnan gyalogosan, maximum 5-10 perces sétával elérhető a metró, de minimum valamelyik nagy villamosvonal. Leszűkíti a potenciális bérlők táborát és ezáltal kisebb kereslettel számolhatunk, ha a metróhoz kizárólag átszállással lehet eljutni.

  1. A külön nyíló szobák a nyerők

A kiadás során fontos, hogy minél több érdeklődő közül lehessen kiválasztani a bérlőt. Érdemes ezért kerülni az egybenyíló szobákat és az amerikai konyhás nappalit, mert ezek az albérletpiacon egy helyiségnek számítanak, így a potenciális keresletet egyedülállókra és párokra szűkítik, vagyis például lakótársak már nem fogják tudni kivenni az ingatlant.

  1. A nagyobb konyha is növeli a kiadás esélyét

Ha a bérbeadó szeretné elérni a megfelelő bérletidíj-hozamot, a konyha nagyságára is gondolnia kell. Az a lakás ugyanis jóval előbb talál bérlőre vagy bérlőkre, ahol a konyha egyben étkezőként és közös helyiségként is funkcionál, mert így minden szobát lakócéllal vagy hálószobaként lehet használni.

  1. A home office időszakban felértékelődött az erkély

Elsősorban a dohányzók miatt már a pandémia előtt is jóval többen keresték az erkélyes lakásokat. Itt ugyanis a bérlő anélkül füstölhet, hogy az hatással lenne a lakás állagára. A széles körben elterjedt home office miatt tovább nőtt az ilyen lakások népszerűsége, ami azzal is magyarázható, hogy immár a nem dohányzóknak is fontos lett az olyan plusz élettér, ahol szabad levegőn lehetnek.

  1. Sokan keresik a bringabarát albérleteket

Már hosszú évek óta trend volt a városi kerékpározás növekvő népszerűsége, ez maga után húzta, hogy érezhetően nőtt az igény a bringabarát albérletek iránt. Ha a bérbeadó annak figyelembevételével vásárol befektetési célra ingatlant, hogy a lakáshoz tartozzon kerékpár tárolására alkalmas helyiség, például erkély, zárható folyosó vagy társasházi tároló, több érdeklődőben bízhat, és jóval könnyebben találja meg azt a bérlőt, aki hajlandó megfizetni a megszabott bérleti díjat.

Címkék: tippek hozam bérbeadás airbnb befektetési célú lakásvásárlás okos bérbeadó

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr7417786194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása