6 tipp, hogy feldobd az albérleted

Az elmúlt két hónap állandó témái voltak az otthonmaradás, az otthoni munkavégzés, a négy fal közé rekedés minden előnyével és hátrányával. Tömegével olvashattuk az újdonsült lakberendezők, pékek, szakácsok és babysitterek tippjei arról, hogyan is kell túlélni a ránk zúduló időszak adta nehézségeket. De hogyan dobd fel a lakást, ahol a mindennapjaidat töltöd?

shutterstock_156431330_1.jpg

A home office sokaknak kitart még egy darabig, ezért fontos figyelembe venni, hogy milyen körülmények között kell eltölteni az időt. Ilyenkor lehet leginkább felfigyelni arra, hogy a bérelt lakásunk milyen is valójában. Motivál? Hervasztó? Esetleg jellegtelen? Következő 6 tippünk segítségével a Te albérleted is könnyen válhat otthonosabbá, meghittebbé, így akár jobban mehet majd a home office is.

    1. Takaríts ki. Nagy eséllyel ezt még a járvány okozta korlátozások első felében megtetted a rád zúduló rengeteg szabadidő miatt, ha mégsem, akkor viszont ez most egy okkal több arra, hogy megtedd. Te is és a hely is jobban fogja érezni magát egy alapos takarítás után, amikor nem kíméled a polcok mögötti réseket sem.
    2. Rendezd át! Ha folyamatosan ugyan abban a térben próbálunk meg ugyanolyan hatékonysággal dolgozni, előbb utóbb rá fogunk jönni, hogy lehetetlen. A megszokások csak egy bizonyos szintig tudnak hasznosak lenni, kell időközönként egy kis változás ahhoz, hogy eredményesebben végezhesd el a feladataidat. Egyeztess a bérbeadóval arról, hogy mennyire van lehetőség a lakás átrendezésére, egy-két bútor átpakolására. Formáld úgy a berendezést, hogy jó érzés legyen az ott töltött idő, több legyen a természetes fény, legyen helye mindennek. 
    3. Dekorálj. Nyilván ne kezdj el azonnal svéd lakberendezési áruházak teljes dekorációs készlete után kapkodni, első körben használd azt, amid van. Néha elég pár szál vagy cserép virág a megfelelő helyre, a könyveid szín szerinti rendezése, régi használaton kívüli takarók, textíliák újra használatba vétele. Ha elakadnál, a közösségi site-okon tuti találsz pár jó ötletet a folytatásra.
    4. Elő az emlékekkel! Ki ne hozna haza egy-egy nyaralásról hűtőmágnest, képeslapot, mindenféle vásárfiát?! Itt az ideje, hogy ne csak a fiókot nyomja, tedd ki olyan helyre őket, ahol minden nap láthatod. Ez most amúgy is kapóra jön, tekintve, hogy nem tudjuk mikor lehet ismét szabadon utazgatni, szóval akár töltekezhetsz is belőle. 
    5. Hívj elő néhány fényképet. Ha a falra nem is aggathatsz fel mindenféle képet (mert van olyan, hogy a bérbeadó nem szeretné), akkor se csüggedj! Néhány bekeretezett fotó, amin a barátaiddal, családoddal, kis kedvenceddel vagy mindig jól tud mutatni egy komódon, vagy épp az ágyad mellett. 
    6. Legyenek növényeid. Ha eddig nem szereztél még be semmilyen zöld növényt a lakásba, akkor ez az átalakítás épp megfelelő lehet erre is. Nem kell egy orchidea farmot telepítened most azonnal a lakásba, de egy-két jól megválasztott, akár kevés törődést igénylő növény is nagyon fel tudja dobni az otthonod hangulatát és rád sem lesz rossz hatással.   

Címkék: tippek albérlet bérlő lakhatás koronavírus

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr6115734554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása