Költözhető személyek száma

Az egyik legfontosabb információ, de nem volt benne minden hirdetésben, és ezáltal feleslegesen kérdéseket és válaszokat vont maga után. Mostantól változik a helyzet, nem kell plusz „köröket” futni se a bérlőknek, se a bérbeadóknak.

 kepernyofoto_2023-11-16_12_48_05.png

Az első és legfontosabb tudnivaló: mindig a bérbeadó joga, hogy meghatározza a költözhető személyek számát. Sőt a szerződésben is érdemes rögzíteni, hogy hányan és kik azok, akik életvitelszerűen tartózkodhatnak a lakásban.

Eddig ez az információ csak akkor jelent meg a hirdetésekben, ha a bérbeadó a leírásban szerepeltette. És hiába gondoljuk, hogy a lakás mérete, a szobák száma alapján egyértelműen következik, hogy hány ember lakhatására alkalmas a bérlemény, ez mindig szubjektív. Van aki az egy szobás lakását kizárólag egy személynek adja ki, pároknak már nem, vagy a két szobás lakás esetén maximalizálja kettő főben a költözhetők számát, mert ha kevesebben lakják az ingatlant, akkor abban bízik a tulajdonos, hogy az amortizáció is kisebb mértékű lesz. Van aki rugalmas a kérdésben, de ha többen költöznek, akkor magasabb bérleti díjat kér, ugyancsak az amortizáció miatt.

Fontos, hogy az albérlet hirdetésében minden olyan információ szerepeljen, amely segítheti a potenciális bérlőket abban, hogy csak olyan hirdetésre jelentkezzenek, ami ténylegesen is elérhető a számukra. Ha nem kell felesleges köröket futni, az kényelmesebb a bérlőknek és a bérbeadóknak egyaránt, mert ezáltal is hatékonyabbá válik az albérletkeresés és a lakáskiadás folyamata.

 image-2.png

Ezért lett mostantól kötelező eleme a hirdetéseknek a költözhető személyeknek a száma. Ha még nem tetted, akkor lépj be az oldalra, és a Műszerfalon az ingatlanok szerkesztése menüpontban tudod megadni ezt az információt, akár költözhető, akár kiadott jelenleg a lakás!

Címkék: tippek albérlet bérbeadás bérlő

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr4218257989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása