6 legidegesítőbb dolog az albérlet keresésénél

Ha már legalább egyszer költöztél életed során albérletbe, akkor biztosan emlékszel még arra, hogy a keresési időszak alatt mennyi frusztráló dolog jött Veled szembe. Ha még nem volt részed ilyesmiben, akkor a most következő 6 legidegesítőbb dologra már úgy készülhetsz fel, hogy akár megoldást is kitalálhatsz rájuk.

shutterstock_360676460.jpg

  1. A megadott telefonszám nem a tulajdonosé. Amikor végre a rengeteg albérlet hirdetés között megtalálod azt az egyet, amelyikbe azonnal beköltöznél, felhívod a megadott telefonszámot, hogy élőbe is megnézhesd, de a szám nem a tulajdonosé. Jobb esetben valamelyik közeli családtagé, aki tovább tud irányítani hozzá, rosszabb esetben (10-ből 9-szer…) egy ingatlanközvetítőt találtál meg, aki elmondja, hogy az adott lakást pont most adták ki, de tud mutatni ahhoz hasonlót. Khm… Ismerős? :(
  2. Egy mondat a hirdetés szövege. Gyakori, hogy a bérbeadó nem ír részletesen a lakásról, maximum egy mondatban foglalja össze a számára fontos dolgokat (pl.: csendesnek mondott, világos lakás a Nyugatinál kiadó). Számodra értelemszerűen bosszantó, hiszen Te minden részletre kíváncsi vagy, ezért próbálod hívni a megadott számon. Ha felvették a telefont, ugorj az 1-es pontra...
  3. Nincs egyetlen fotó sem a lakásról. A másik probléma, hogy a szövegezés mellett a képek is hiányoznak a hirdetésből. Ez sok mindenből adódhat, lehet hogy az adott oldalon ez egy fizetős opció, vagy a lakás nem éppen szalonképes a fotózásra. De az is lehet, hogy a tulajdonos úgy gondolja, hogy enélkül is simán talál bérlőt. Bármelyik is történik, ha nincs fotókon jól bemutatva a lakás, az nem túl jó jel.
  4. Vannak fotók, de a valóság mást mutat. Sikerült elérned a tulajdonost, végre megnézheted a kiszemelt albérletet, de a lakás élőben közel sem olyan mint a képeken. Ebben az esetben nyugodtan kérdezd meg a tulajdonost, hogy mi a különbség oka, de kezdj el barátkozni a gondolattal, hogy ha valaki nem a valóságot mutatja meg a hirdetésben, akkor nem biztos, hogy ő lesz a legmegbízhatóbb bérbeadó.
  5. Csodás lakás szörnyű környéken. Jók a fotók, elérted a tulajdonost, viszont mikor odaérsz egyik csalódás fogad a másik után. Hiába olyan a lakás, mint a képeken, de lepukkant a lépcsőház, a kilátás egy szemetes udvarra van, bűz és valami fura folyadék a kapualjban… A lakás tetszik, de az összhatás nem túl bizalomgerjesztő. Ilyenkor két dolgot tehetsz: megbarátkozol a hellyel, testőrt fogadsz és beköltözöl, vagy keresel egy biztonságosabb környéken egy másik helyes kis lakást. Mi az utóbbira szavazunk ;)
  6. Jó a lakás, szuper környék, pszichopata a tulajdonos. Sajnos, ez is egy buktató tud lenni albérlet keresés közben. Minden szép és jó lenne, ha a tulaj nem maga lenne a két lábon járó szkepticizmus egy jó adag pesszimizmussal keverve. Vagy csak egyszerűen sátáni a mosolya. Ha bármi olyat érzel, hogy valami nem stimmel, akkor jusson eszedbe, hogy a lakásbérlés során hosszú távú üzleti kapcsolatot akarsz létrehozni az adott emberrel. Az üzleti kapcsolat alapja normális esetben pedig a bizalom.

A fenti 6 pont nem rémtörténet volt, hanem a kőkemény valóság, ami után szinte megváltás körülnézni a bérbeadók és az albérlők közösségi oldalán :)

Címkék: albérlet lakáskeresés bérlő

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr3115524370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása