Hogyan növeld esélyeidet az albérlet piacon?

Albérletet keresni nehéz, jó albérletet találni pedig még nehezebb. Viszont sokszor nem a keresési feltételeken múlik, hogy milyen gyorsan találsz jó lakást. Manapság egyre gyakoribb, hogy a bérbeadók jónéhány feltételt szabnak a bérlő felé, de ezzel nem a Te esélyeidet akarják csökkenteni az áhított lakás iránt, inkább csak biztonságban akarják tudni a befektetésüket. Lehet ezért haragudni, de sokkal jobb, ha inkább felkészülsz erre! Segítünk neked :)

shutterstock_1562584996.jpg
Lássuk be, Te is szívesebben adnád ki a lakásod egy jól leinformálható, megbízható bérlőnek, mint olyannak, aki csak ígérget, halogat és a felét se tartja be annak amit mond. A fejlettebb albérleti piaccal rendelkező országokban (ahol az emberek sokkal nagyobb arányban laknak bérlakásban) teljesen megszokott dolog, hogy a bérlők szinte egy kész “portfólióval” jelentkeznek az albérletre. Teljes mértékben bemutatják magukat, mind a magánélet, mind a munka területén. A következő néhány tipp segítségével abban szeretnénk segíteni Neked, hogy az esélyeid az albérletpiacon egyre jobbak lehessenek.

  • Szerezz be igazolásokat. A nyugati trendekhez igazodva itthon is kezd gyakori elvárás lenni, hogy ha bérelni szeretnél egy lakást, akkor be kell mutatnod néhány igazolást. Ezek közül leggyakrabban a jövedelemigazolást, munkáltatói igazolást diákok esetében hallgatói státusz igazolást szokták kérni. Fontos, hogy ezek révén a bérbeadó nem a jövedelmedre kíváncsi, hanem arra, hogy a lakás költségeit a jövőben is képes leszel majd rendezni. Mindössze néhány perc az igénylésük, viszont sokkal nagyobb előnnyel indulhatsz a lakáskereséskor, mint azok, akik nem szerzik be. 
  • Regisztrálj olyan oldalra, ahol Téged  is kereshetnek. Elsőre furcsának hangzik, de sokkal gyorsabban találhatsz úgy lakást, ha regisztrálsz egy olyan albérletkereső oldalra, ahol Téged is megkereshetnek a bérbeadók. Bár kevés ilyen típusú oldal van még itthon (a miénk épp ilyen rentingo.com), mégis érdemes kihasználni az ebben rejlő számos lehetőséget. Természetesen Te is kereshetsz, de nem egyszerűbb, ha az álomlakás keres meg Téged? :)
  • Ha regisztráltál, adj meg minden fontos infót magadról. Ha sikerült a regisztráció, akkor érdemes minél több olyan dolgot írni magadról, amivel megkönnyíted a lakáskeresést és növelheted az esélyeidet is. Nyugodtan írd meg a kedvenc hobbidat, hogy van-e kisállatod, esetleg családdal, gyerekkel költöznél-e, mert ezek lesznek a bérbeadók számára a legfontosabb infók Rólad. Írd meg azt is, hogy mennyit tudsz rászánni a bérleményre, így még pontosabban tudnak majd keresni. 
  • Személyes találkozás alkalmával hozd ki magadból a legjobbat. Az első benyomás nagyon fontos és értékes tud lenni, főleg, ha a jövendő bérbeadóval találkozol. Ilyenkor érdemes még inkább figyelni a külsődre, lágy ápolt és megbízható. Ezen kívül, ne felejtsd el, hogy a külső nem minden, sok múlik azon, hogyan viselkedsz. Kérdezz meg minden számodra fontos dolgot, tisztázzátok azokat a kérdéseket, amelyek még nem világosak előtted vagy előtte. Ha mindezek rendben vannak, akkor már csak be kell költöznöd az új otthonodba. :)

Címkék: tippek albérlet lakáskeresés első lépések bérlő

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr6315511744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása