5 tipp, hogy ne utáljanak meg a szomszédok

Nagyszerű dolog az első lakás bérlése, mikor végre elköltözhetsz otthonról és sikerült találnod egy csodás kis lakást, főleg, ha minden igényednek megfelel. Viszont a nagy boldogság mellett érdemes arra is figyelni, hogy ne csak Te, hanem a körülötted élők is jól érezzék magukat a továbbiakban melletted. A következő bejegyzésben 7 tippet találsz, hogyan ne utáljanak meg az új szomszédaid és Te lehess a jófej új lakó. 

shutterstock_13549585.jpg

  1. Mutatkozz be. Igen triviális, mégis sokan elmulasztják, sőt akár évekig tudnak úgy lakni egy helyen, hogy azt sem tudják, hogy ki a szomszédjuk. Mivel Te költözöl be, Te vagy az új a házban, ezért értelemszerűen Neked illik megtenni az első lépést az ott lakók felé. 
  2. Már a beköltözéskor is figyelj másokra. Nem egyszerű lebonyolítani úgy egy költözést, hogy az csöndes és viszonylag elegáns maradjon, viszont fontos arra törekedni, hogy ne kelts nagyobb zajt ekkor sem, mint egyébként. Ha új bútorokat is viszel az új lakásba, győződj meg arról, hogy társasház esetében például a lift alkalmas- e ezek szállítására. Napon belül próbáld olyan időpontra szervezni a költözést, hogy ne a reggeli munkába menet foglald le a liftet a lakók elől.
  3. Ne feszegesd mások tűrőképességét. Mindenki szeret néha egy-egy lazább estét tartani, amikor összejönnek a barátok, szól a zene (és folyik a bor), viszont figyelj arra, hogy mikor és hogyan bonyolítod ezeket. Ne legyen minden péntek este buli, főként ne hajnalig tartó hangos zenével, mert ezt sem a szomszédaid, sem az új bérbeadód nem fogja díjazni. Érdemes átböngészni a közös szabályokat, valamint megkérdezni az erre vonatkozó információkat a tulajdonostól és ezek alapján szervezkedni. Ilyenkor értesítheted is a körülötted élőket erről, például egy levélben, amit a postaládákba dobsz, vagy kifüggeszthetsz egy tájékoztatót az üzenőfalra (ha ilyen nincs, liftre).
  4. Légy segítőkész! Ha sikítva rohan át hozzád a szomszédból Marika néni, mert csőtörése van, ne zárd rá az ajtót azzal, hogy most nem érsz rá, inkább segíts neki mielőbb megoldani a problémát. Hívj szerelőt, segíts elzárni a főcsapot vagy csak távolítsatok el együtt minden olyan tárgyat az útból, ami akadályozhatja a javítást. Hidd el, ha ilyen helyzetben segítőkész vagy, azt mindenki megjegyzi és úgy viszonyul majd hozzád is.
  5. Barátkozz és ismerkedj, légy nyitott! Az együttélés nem egyszerű, még akkor sem, ha egy külön lakásban vagy. A közösségi jó viszony egyik fontos része, hogy légy barátságos és nyitott mások közeledésére. Nem kell minden reggel együtt kávéznotok, de tartsd be az udvariasság szabályait: köszönj, kérj elnézést ha kell és időnként kérdezd meg, hogy vannak. Így ha neked lesz szükséged segítségre, nem egy idegenként fognak tekinteni rád, hanem szívesen segítenek a helyzet megoldásában.

Címkék: tippek albérlet együttélés bérlő

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr5315482688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása