Miről ismered fel a megbízhatatlan bérlőt?

Kezdjük inkább onnan, hogy milyen egyáltalán az ideális bérlő? Milyen bérlőt kedvelnek a lakáskiadók? A tehetős külföldi üzletembert vagy egy inkább egy magyar családot kisgyerekkel? Úgy tűnik, nem ez az igazán fontos kérdés, ami inkább lényeges, hogy megbízhatóak legyenek, mert a bérbeadás során hosszú távú üzleti kapcsolat jön létre a felek között.

 shutterstock_1309360240.jpg

Természetesen nem könnyű a bérbeadók számára megelőlegezni bárkinek a bizalmat, és átengedni neki használatra az egyik legnagyobb vagyontárgyukat. Kevesen mondhatják magukat jó emberismerőnek, sokak számára jelent nagy kihívást, hogy egy vagy két találkozás után kiismerjék a másik felet. Lássuk, milyen ismertető jegyei vannak azoknak a bérlőknek, akiknél érdemes egy kicsit jobban óvatosnak lenni:

  • Bármit aláírna, kérdés nélkül
  • Figyelmetlen (nem olvassa el a hirdetés szövegét, nem nézi meg a képeket stb.)
  • Nem nagyon szereti az emailezést, mondván, hogy erre nincs ideje
  • Egy nap akár tucatszor felhív minket, hogy biztosítson bennünket arról, hogy komoly érdeklődő
  • Türelmetlen
  • Nem jön el a megbeszélt találkozóra (és ezt nem is jelzi felénk)
  • A kérdéseinkre (hogy pl.: hány lakást nézett már meg, mióta keresgél, hol él most, miért kell elköltöznie) ellentmondásos válaszokat ad, vagy elkezdi szidni a korábbi főbérlőjét 
  • Nem tud megfelelő referenciát adni
  • Állandóan a kifogásokat keresi és problémázik

 

Ez a lista végtelen hosszúságú lehet, így ami a legfontosabb, hogy figyeljünk, legyünk éberek, és ha úgy érezzük, hogy valami nem stimmel a magát ideálisnak valló bérlő jelölttel, akkor bátran mondjunk nemet. Még akkor is, ha a magasabb bérleti díjú lakások esetén egyre hosszabbra nyúlik a bérlőkeresés időtartama.

Címkék: bérbeadás megbízhatatlan bérlő

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr4115478882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása