Az 5 legidegesítőbb lakótárs

Amikor együtt laksz valakivel, hamar szemet szúr, ha valami nem stimmel az illetővel, ha az együttélés vele bizony embert próbáló feladat. A jó lakótársra kevésbé figyelünk fel. Hogy ez miért van így, az megér egy külön bejegyzést.

 shutterstock_1042411555.jpg

Mégis milyen lakótársakba futhatunk bele? A teljesség igénye nélkül álljon itt pár példa arra, amikor érdemes azt mondanunk a kedves albérlő társnak, hogy viszlát!

Ingyenélő
A típus, akinek már adott hónap közepén elfogy a pénze, aki inkább megveszi a tizedik pár divatos cipőt, mint hogy olyan kiadásra gondoljon, mint a lakbér. Állandóan kölcsönökből él, előszeretettel kér meg téged, hogy fizesd ki a rá eső részt is. Idővel persze megadja, de egy hónap múlva kezdődik minden előröl.

Szelektíven látó / halló
Figyelmen kívül hagyja az összegyűlt szemetet, a mosogatóba lévő mosatlant, és persze a koszt is. Ő az, aki nem fogja levinni a szemetet (mégis mit képzelsz róla?), nem fog elmosogatni, rendet rakni, szelektív látásának köszönhetően egyszerűen átnéz ezeken a dolgokon, amikor meg szólsz nekik, akkor meg úgy tesz, mint aki most látja ezeket először.

Zugevő
Amikor azt veszed észre, hogy az illető a saját élelme mellett a tiedét is megeszi, természetesen suttyomban. A kedvenc csokidtól kezdve az utolsó szelet szalámidig. És amikor rákérdezel erre, ő ártatlan szemekkel néz vissza rád, és nem érti, hogy miért vagy rá ideges.

Közösködő
Ő az a típus, aki kérdés nélkül felveszi a ruháidat, vagyis “csak” kölcsönveszi, mert ha már egy fedél alatt éltek, akkor igazán megoszthatnátok egymással a ruháitokat is. Ami a tiéd, az az enyém is jeligére.

Szőröző
Közösen használjátok a fürdőszobát, de érdekes módon a kádat és a mosdót csak te takarítod, leginkább az ő hajszálai és az ismeretlen eredetű szőrszálai után. Neki fel se tűnik, hogy tele van a mosdókagyló, vagy a kád szűrője az ő hajszálaival, szőreivel. No comment.

Címkék: együttélés lakótárs

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr5715478858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása