Új időszámítás az albérlők és bérbeadók között

Az országos vészhelyzet elrendelése óta minden nap elhangzik a szakértők szájából, hogy „semmi nem lesz már olyan, mint ahogy eddig volt”.  Az albérleti piacon biztosan így van: új időszámítás kezdődött. A bérlők kiszolgáltatottsága véget ért, mostantól a bérbeadóknak kell megküzdeniük a fizetőképes jó bérlőkért.  A startpisztoly eldördült, a bérlők várják az ajánlatokat!

 ke_pernyo_foto_2020-03-26_17_19_40.png

Ahogy napról napra megyünk bele a válságba, úgy válik mindenki számára egyre nyilvánvalóbbá, hogy az albérleti piacon egy igazi turnaround story van kibontakozóban. Nem csak az albérleti díjak vettek kézifékes fordulót, de az új digitális megoldásoknak köszönhetően alapvetően változik meg az albérletkeresés folyamata, ma már a bérlőknek nem is kell keresgélniük, hanem az albérlők és bérbeadók közösségi oldalán őket keresik a bérbeadók az ajánlataikkal.

 A változás előszele már idén év elején megcsapta a bérbeadókat. Az új lakások nagyszámú piacra lépésének köszönhetően a tavalyi évben folyamatosan nőtt a bérlakás kínálat, ezért 200 ezer Ft-os havi bérleti díj felett már lényegesen megnőtt az az idő, ami alatt sikerült bérlőt találni. A lakáskiadás legnagyobb kockázata, hogy két bérlő között mennyi ideig áll üresen a lakás!  A hagyományos hirdetési oldalakon nincs lehetőség arra, hogy kezelni tudják a megújítási kockázatot, ezért a profi bérbeadók keresik azokat a megoldásokat, amik már kifejezetten a bérlakáspiac speciális igényeinek kiszolgálására jöttek létre és nem csak akkor hirdetik a lakást, amikor éppen üres, hanem egész évben meg tudják jeleníteni „kiadott” állapotban is. Így a bérlők tudnak róla, hogy az adott lakás a piacon van és ha az elhelyezkedése vagy adottsága miatt pont ilyet keresnének, akkor fel tudnak iratkozni arra, hogy automatikus értesítést kapjanak ha lakás újra „költözhető” státuszba kerül. A bérbeadó számára normál piaci helyzetben sem mindegy, hogy amikor elmegy a jelenlegi bérlő, akkor nulláról kezdi a bérlőkeresés folyamatát, vagy rögtön lesz 5-10 konkrét érdeklődője.  A mostani piaci helyzet viszont nagyon távol áll már számukra az ideálistól, ezért nem lehet elég korán kezdeni a lakás hirdetését!

 Mit tesznek a bérlők a mostani helyzetben? Az albérlők és bérbeadók közösségi oldalán profilt hoznak létre, bemutatkoznak és megadják azt is, hogy hol, mit és mennyiért szeretnének bérelni. Majd várják az ajánlatokat!  A bérbeadók pedig élnek a lehetőséggel, mert amíg a hagyományos hirdetési oldalakon csak passzívan tudnak hirdetni (és várni a csodát...), addig a Rentingo.com oldalán már közvetlenül is tudják ajánlani a bérlőknek a lakásukat.

Címkék: válság bérbeadás bérlő koronavírus megújítási kockázat bérlőkeresés okos bérbeadó

A bejegyzés trackback címe:

https://rentingo.blog.hu/api/trackback/id/tr615560870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása